Fan van Oranje
Nieuws

Nog meer kritiek op gedrag Xavi Simons

Nadat eerst al Wim Kieft kritiek had op het gedrag in het veld van Xavi Simons hebben nu Valentijn Driessen en Mike Verweij iets gezegd over zijn gedrag. Beide heren ergeren zich aan het gedrag van Simons en beide heren denken dat dit in de toekomst tegen hem zou kunnen werken.

Presentator Pim Sedee heeft zich in de podcast van De Telegraaf afgevraagd of het niet te maken heeft met de gezichtsuitdrukkingen van Simons. Nee, als je hem tijdens de training ziet, zie je hem niet trekken. Het zijn twee verschillende gezichten. Het gebeurt vaak als hij ten val wordt gebracht of als er iets niet naar zijn zin gaat. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je daardoor zo'n gezicht trekt, zegt Driessen.

Driessen beweert dat Kieft zich niet alleen stoort aan de gezichtsuitdrukkingen van Simons, maar ook aan het snelle vallen. De journalist heeft aangegeven dat hij daar meer problemen mee had. Wanneer hij aangeraakt wordt, ligt hij op de grond, altijd klagend en verongelijkt naar scheidsrechters toe.

Verweij is zich bewust van de woorden van zijn collega. Het is vervelend en je kunt er misschien nog wel iets aan doen.  Ik vind die mimiek, hij is kennelijk zo, dan moet je hem maar nemen zoals hij is", vertelt hij. Dumfries kijkt ook alsof zijn gezicht op onweer staat. Xavi heeft niet zo'n groot probleem met vallen en rollen, maar ik heb er wel moeite mee.

Bovendien is Verweij van mening dat het Simons niet ten goede komt als een scheidsrechter het snelle vallen doorheeft. "Er wordt ook bij de scheidsrechters onderling over gepraat. Is er een keer een fiftyfifty op de rand van de zestien, dan geeft hij hem gewoon niet aan Xaví", legt hij uit. "Dan denken ze: daar heb je hem weer. Dus ook als er wel eens iets aan de hand is. Uiteindelijk gaat het tegen je werken en daar moet hij wel wat aan doen.