Fan van Oranje
Nieuws

Nog meer zorgen in de aanval voor Deschamps?

Nadat bekend werd dat het Franse nationaal team vrijdag a.s. Kylian Mbappé moet missen in de clash met het Nederlands elftal heeft bondscoach Didier Deschamps er nog een zorgenkindje bij voorin. Oilivier Giroud ontbrak bij de training met liesklachten.

Met medium L’Equipe wist te melden dat men geen risico’s gaat nemen met Mbappé want hij heeft de komende dagen intensieve behandeling nodig voor zijn gebroken neus. Deschamps moet dus kijken naar alternatieven voor het ontbreken van zijn wereldster en daar zou Giroud misschien een rol in kunnen spelen. Als zijn blessure aan de lies niet erger wordt.

Volgens RMC Sport kampt Giroud met een lichte liesblessure en wordt de 37-jarige spits woensdag weer op het veld verwacht. Of de ervaren aanvaller tegen Nederland volledig inzetbaar is, moet nog blijken. Giroud viel tegen Oostenrijk in de slotfase in voor de geblesseerde Mbappé maar kwam gehavend uit de strijd.

Indien Mbappé en Giroud beiden ontbreken in het duel met Oranje zit Deschamps niet direct dun in zijn centrumaanvallers. De keuzeheer heeft ook nog de beschikking over Randal Kolo Muani en Marcus Thuram, terwijl eveneens in de punt van de aanval uit de voeten kan.