Fan van Oranje
Nieuws

Oostenrijk vol vertrouwen naar het EK

In Oostenrijk hebben de media veel vertrouwen in het Oostenrijks nationaal team voorafaand aan het EK want de mannen van bondscoach Ralf Rangnick zijn in goede vorm en men hoopt dat ze dit door gaan trekken tijdens het aankomende EK.
De ploeg won zes wedstrijden op rij en men kon de langste winstreeks ervaren maar dat lukte niet want tegen buurland Zwitserland werd met 1-1 gelijkgespeeld.

De Kronen Zeitung schrijft o.a.  'We mogen dan niet met de langste streak uit de geschiedenis het EK ingaan, maar we gaan wel vol vertrouwen naar het EK. 'De ploeg bleef in de tweede helft maar druk uitoefenen op de tegenstander en kwam steeds beter in de wedstrijd. Daarnaast heeft Oostenrijk in de laatste zeven interlands slechts drie goals tegen gekregen en in zeventien wedstrijden op rij zelf gescoord.'

OE24 is ook lovend over de ploeg en schrijft o.a. . 'Het Oostenrijkse team blijft ook in de generale repetitie voor het EK onoverwinnelijk. Er kwam een einde aan de ongelooflijke winstreeks, maar de ploeg van Ralf Rangnick blijft ongeslagen sinds november 2022. Het zelfvertrouwen is groot. 'Een mogelijk record van zeven overwinningen op rij werd gemist. De Oostenrijkers stonden compact en diep voor hun standaarden, ze wachtten op de juiste momenten en alles zag er behoorlijk georganiseerd uit'
Die Presse meldt “Eigenlijk waren beide teams winnaar en Oostenrijk is geslaagd voor de voor de generale repetitie”. De ploeg van Rangnick speelde de eerste helft aantrekkelijk en aanvallend voetbal, terwijl hij slechts de helft van zijn droomteam het veld op stuurde en Zwitserland met vrijwel hun beste opstelling speelde.'

De ontmoeting met het Nederlands elftal staat op het programma voor dinsdag 25 juni.