Fan van Oranje
Nieuws

"Op weg naar Frankrijk: Koeman's tactische puzzel voor Oranje"

 

Ronald Koeman bereidt het Nederlands elftal voor op flexibiliteit voor het EK. Hij gelooft dat het team dat het toernooi begint, mogelijk niet hetzelfde zal zijn dat het eindigt. Deze strategie werd duidelijk in de voorbereiding, waar verschillende spelers indruk maakten, zoals Wout Weghorst tegen Polen.

Tegen Frankrijk, een sterkere tegenstander die Nederland in het verleden vaak heeft verslagen, plant Koeman aanpassingen. Hij benadrukt het belang van durf en geduld in het spel. Er wordt gespeculeerd over een mogelijke basisplaats voor Jeremie Frimpong, gezien zijn prestatie tegen Canada's Alphonso Davies, die vergelijkbaar is met Frankrijk's Theo Hernández.

Xavi Simons, die tegen Polen speelde, zou kunnen worden vervangen, hoewel Koeman zijn vertrouwen in de jonge speler behoudt. Koeman ziet waarde in zowel starters als invallers, met Weghorst als voorbeeld van een effectieve invaller.

Statistieken tonen aan dat invallers vaak belangrijk zijn geweest voor Oranje in EK-wedstrijden. Koeman's flexibele aanpak en gebruik van de volledige selectie kunnen cruciaal zijn voor het succes van Nederland in dit toernooi.