Fan van Oranje
Nieuws

Opstelling Polen gelekt

De opstelling waarin Polen naar alle waarschijnlijkheid tegen het Nederlands elftal zal aantreden, is uitgelekt. Michal Probierz heeft zich tijdens het eerste groepsduel moeten aanpassen en kent zelfs nog enkele twijfelgevallen.
Lukasz Gikiewicz, oud-international, heeft de opstelling brengen. De Polen zijn er zeker van dat Juventus-doelman Wojciech Szczesny tijdens het EK de eerste doelman zijn.
Voor Szczesny vormt zich een vijfmansverdediging, waarbij Jan Bednarek (Southampton), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona) en Jakub Kiwior (Arsenal) in het centrum staan. Dawidowicz heeft echter nog wel een vraagteken achter zich. In het geval dat hij niet in staat is om te werken, speelt Bartosz Salamon van Frosinone volgens Gikiewicz. Przemyslaw Frankowski (RC Lens) en Nicola Zalewski (AS Roma) zijn de wingbacks die het trio op de flanken versterken.
De bondscoach komt onverwachts op de middelste linie. Jakub Moder van Brighton & Hove Albion zal aan de start staan. Tijdens de laatste oefenwedstrijden zat hij nog op de bank. Piotr Zielinski (Napoli) en Bartosz Slisz van het Amerikaanse Atlanta United zullen hem vergezellen op het middenveld.
Het verlies van Robert Lewandowski en Arek Milik moet in het midden opgelost worden. In Polen wordt verwacht dat Sebastian Szymanski, naast Karol Swiderski (Hellas Verona), een aanvallende rol zal spelen. De laatstgenoemde heeft echter nog lichte klachten van een opgelopen blessure, waardoor hij zijn basisplaats voorlopig nog kan afstaan aan ex-AC Milan-spits Krzysztof Piatek.
De gehele verwachte opstelling van Polen tegen Nederland: Szczesny; Frankowski, Bednarek, Dawidowicz; Kiwior, Zalewski; Zielinski, Slisz, Moder; Szymanski, Swiderski