Fan van Oranje
Nieuws

Oranje kan Trauner tegenkomen in EK: Feyenoord verdediger opgenomen in Oostenrijkse selectie

 

Gernot Trauner, een verdediger voor Feyenoord, is opgenomen in de voorlopige EK-selectie van Oostenrijk. Dit betekent dat hij mogelijk met het Nederlandse team, Oranje, de degens kruist. Trauner, die 32 jaar oud is, maakt deel uit van de 29-koppige lijst die is samengesteld door Ralf Rangnick, de coach van Oostenrijk, die tot 7 juni de tijd heeft om zijn laatste drie spelers te selecteren.

Rangnick heeft ook plaatsen gereserveerd voor Marco Grüll en Niklas Hedl in de selectie, ondanks dat ze eerder dit jaar uit het team zijn gezet omdat ze zich bezighielden met homofobe gezangen tijdens het vieren van de overwinning van hun club Rapid Wein.

Oostenrijk zal in dezelfde groep als het Nederlandse nationale team strijden in het komende toernooi. Frankrijk en Polen maken ook deel uit van deze groep. De wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk staat gepland voor 25 juni in de laatste groepswedstrijd.

Vorige week werd de voorselectie van Oranje bekendgemaakt. Hoofdcoach Ronald Koeman kondigde aan dat de definitieve selectiegroep spelers op 29 mei bekend zal worden gemaakt.