Fan van Oranje
Nieuws

Oranje traint, maar Ronald Koeman moet het zonder twee spelers stellen.

Het Nederlands elftal trainde donderdagmiddag in Wolfsburg zonder Brian Brobbey en Joshua Zirkzee. Brobbey heeft woensdag een blessure opgelopen en zal in het spelershotel een individueel programma afwerken. Zirkzee werd woensdag opgeroepen zich bij Oranje te melden en zal zich in de loop van de middag in Duitsland melden.

Brobbey is woensdag tijdens de training van Oranje uitgevallen. Dit is gebeurd na een duel met Matthijs de Ligt. Nadien ging Brobbey naar binnen met de dokter en de fysiotherapeut. Volgens De Telegraaf voelde Brobbey zijn hamstring stijf worden en werd er uit voorzorg een MRI-scan gemaakt. Op die manier zou er geen ernstige schade zijn aangericht. Er zou sprake kunnen zijn van een verstijving in de hamstring.

De Ligt heeft donderdagochtend tijdens een persconferentie verklaard dat de klachten die Brobbey overhield niet door hem kwamen. De Ligt zei dat hij er niet veel mee te maken had. Nadien hadden we beiden een beetje last van onze voet, dat was het. Je moet de dokter vragen hoe het met Brobbey gaat. Het is mijn hoop dat het goed gaat.

Zirkzee kan een rol van betekenis spelen op het EK. Hij heeft ongeveer een maand geleden, op 11 mei om precies te zijn, zijn laatste wedstrijd gespeeld. Zirkzee heeft de laatste twee Serie A-duels gemist vanwege een blessure aan de hamstrings en vierde vervolgens vakantie met vakantie. Koeman wilde echter geen risico nemen en koos ervoor om de selectie alsnog met een 26e speler te completeren.

Brobbey begon een week geleden in de oefeninterland tegen Canada (4-0) in de basis en werd na ruim een uur spelen gewisseld. De vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland (4-0) van afgelopen maandag was zijn laatste wedstrijd. Het lijkt erop dat hij, gezien de situatie van woensdag en donderdag, niet in staat zal zijn het eerste groepsduel met Polen van komende zondag te winnen.