Fan van Oranje
Nieuws

Oranjegekte slaat toe bij aanvang EK2024

 

De voorbereidingen zijn in volle gang, de vlaggetjes hangen al uit en de eerste feestvuurwerkpijlen worden al gekocht. Over exact een maand begint voor het Nederlands elftal het avontuur op het EK voetbal 2024 in Duitsland. En dat betekent voor heel Nederland opnieuw een ware 'Oranjegekte'.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor Oranje, na de teleurstellende achtste finaleuitschakeling tegen Argentinië op het WK 2022 in Qatar. Bondscoach Ronald Koeman heeft een jonge, frisse en gretige selectie samengesteld die voor een frisse wind moet zorgen. Aanvoerder Virgil van Dijk voorspelt dan ook groot succes: "Wij gaan voor níets minder dan de eindzege dit EK!"

De eerste groepswedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk zullen cruciaal zijn. Bij overwinningen zal de Oranjekoorts in rap tempo oplopen. Oranjefans hebben al massaal kaartjes bemachtigd voor de groepswedstrijden in Hamburg en Leipzig. De eerste publieke Oranjefeestvieringen staan al gepland in de grote steden.

Mocht het Nederlands elftal de groepsfase overleven, dan zal Nederland volledig in de ban raken van de Oranjegekte. Bij iedere overwinning zullen er meer en meer Oranjevlaggen uit de ramen hangen. De eerste feestvuurpijlen zullen de lucht in gaan en de eerste Oranjepleinen opgebouwd worden.

In een eventuele finale op 14 juli zal het hele land platliggen en zal de gezamenlijke schreeuw "Hup Holland Hup" over heel Europa te horen zijn. Bij een mogelijke eindzege wacht een ongekend groot Oranjefeest zoals in 1988. Miljoenen mensen zullen de straten op gaan om de helden te huldigen. De kogel is door de kerk, oranjegekte alom!