Fan van Oranje
Nieuws

Oud Ajaxied Cristian Chivu denkt dat Roemenië kan winnen van Oranje

Cristian Chivu denkt dat Roemenië in staat is om te winnen van het Nederlands elftal. Het is de Roemeen die rond de eeuwwisseling onder contract stond bij Ajax, die tegelijkertijd beseft dat Oranje over individuen beschikt die het verschil kunnen maken.
Nederland en Roemenië zullen dinsdag in de achtste finales tegenover elkaar staan. Het is mogelijk dat de titel niet realistisch is. Maar in Roemenië, mede dankzij de eerste plaats in de groep met België, is er echt het geloof dat we ver kunnen komen, aldus Chivu. Ik denk dat niemand zich prettig voelt bij Nederland als tegenstander. Het is spijtig dat Oranje, met Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, zijn belangrijkste spelers mist.
Screenshot_20240630_085743_Instagram

Chivu heeft Oranje zien worstelen tegen Oostenrijk. Maar toch zal het voor Roemenië niet eenvoudig zijn. De spelers Virgil van Dijk, Memphis Depay en Jeremie Frimpong zijn klassespelers. En dan heb ik het nog niet eens over mijn Inter-spelers Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Als het gaat draaien, zal Nederland echt goed zijn. Roemenië is een gevaarlijke tegenstander voor iedereen.

Chivu verwacht op dinsdag in München een 'fifty-fifty-wedstrijd'. Hij zegt dat het een moeilijke wedstrijd zal zijn voor Roemenië, maar ook voor Nederland. Ik was zeer onder de indruk van Oostenrijk en Spanje. Dit laatste is niet echt verrassend, want de Spanjaarden zijn de laatste jaren altijd goed. Nederland, Frankrijk en Engeland zijn tot dusverre niet mijn favoriete landen. Dus een stunt van Roemenië tegen Oranje is mogelijk.