Fan van Oranje
Nieuws

Piotr Zielinski denkt dat Polen gaat winnen van Nederland

De Poolse middenvelder Piotr Zielinski kijkt met vertrouwen uit naar de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal zondagmiddag. De middenvelder van Napoli, die bij afwezigheid van Robert Lewandowski de aanvoerdersband zal dragen, vertelde op de afsluitende persconferentie dat hij denkt dat Polen gaat winnen. Het Nederlandse team is een bekend merk in het Europese voetbal, aldus de Telegraaf. Het nationaal team is een uitstekende team, ze staan hoog op de FIFA ranking (zevende, red. Maar dat zal morgen niet zo belangrijk zijn. Wij zullen ervoor zorgen dat de moeilijke omstandigheden ons niet in de weg staan.
Piotr Zielinski

Polen heeft te maken met een blessure van Lewandowski, die in het oefenduel met Turkije (2-1 winst) nog voor rust geblesseerd naar de kant moest. Het is gelukkig voor Polen dat er geen streep door het EK hoeft te worden gezet, al komt het duel met Oranje wel te vroeg. Dankzij het ontbreken van Lewandowski mag Zielinski zondag de band dragen. Het is een grote eer om aanvoerder te zijn op een groot toernooi, zei de Serie A-ster. Aan de andere kant is het spijtig, dat Lewandowski er niet bij is. Hij is een uitstekende speler en we zullen hem zeer missen. We zullen er alles aan doen om te winnen.

Michal Probierz, de coach van de selectie, heeft de medische situatie van zijn selectie besproken. In vergelijking met Lewandowski, vielen ook Pawel Dawidowicz en Karol Swiderski uit tegen de Turken. De trainer vertelde dat Lewandowski weer individueel traint en Swiderski met het team traint. Het besluit over de inzetbaarheid van Dawidowicz wordt vanavond (zaterdagavond, red.) genomen. Wanneer Dawidowicz niet in staat is om te spelen, is Bartosz Salamon de aangewezen vervanger van de Hellas Verona-verdediger.

Lewandowski zal in het Volksparkstadion in Hamburg op de bank zitten. Probierz legde uit dat, ondanks het feit dat hij niet speelt, De geblesseerde spelers zitten ook bij mij op de bank. Zijn rol tijdens de wedstrijd en in de kleedkamer zal van groot belang zijn.

Probierz heeft ook zijn licht laten schijnen over de kwaliteit van het Nederlands elftal, dat vooraf de uitgesproken favoriet is om de drie punten binnen te slepen. Zij beschikken over een groot aantal spelers die uitblinken bij hun clubs. Nederlandse teams hebben zich altijd goed ontwikkeld op de eindronden. Probierz heeft aangegeven dat het team hier iets tegenover moet zetten.