Fan van Oranje
Nieuws

Poolse media treurt na winnen de van Wout Weghorst

De spelers van het Nederlands elftal hadden zondagmiddag hun handen vol aan Polen. De ploeg van bondscoach Michał Probierz moest uiteindelijk buigen voor Oranje. De Poolse media zijn tevreden over de 1-2 nederlaag.

Wout Weghorst, die in de slotfase de winnende goal maakte, werd de held van Nederland. Fakt24's kop luidt: "Geen schande, ook geen punten". Het was een tragedie voor Polen in de eerste groepswedstrijd. Het was spijtig dat de tegenstanders, na het laatste fluitsignaal, konden juichen. Het geluk was nabij. Weghorst heeft zichzelf tot matchwinner gekroond. Hij maakte gebruik van een van de weinige fouten die de Poolse defensie maakte.' Probierz had zijn eerste nederlaag als bondscoach van Polen geleden.
Sport schrijft dat het spel van Polen in de eerste wedstrijd verbazing heeft gewekt. Bondscoach Ronald Koeman heeft in de tweede helft soms hulpeloos zijn armen over elkaar geslagen. Probierz heeft ervoor gekozen om de volle drie punten te spelen en verdient daarvoor applaus. Er heerst een gevoel van ontevredenheid. Een zeer teleurstellende ervaring.
Het medium is teleurgesteld in de nederlaag. Polen heeft onverwachts goed gespeeld. Er wordt herhaald dat het gevoel van ontevredenheid groot is. Het is nu tijd voor Oostenrijk, dat we op 21 juni in Berlijn zullen ontmoeten.

Gol24 schrijft dat 'Weghorst het lot van de wedstrijd heeft bepaald'. De verdediging van Polen heeft zich pas in minuut 83 laten verrassen.' Nathan Aké heeft invaller Weghorst gevonden, die de doelman van Polen geen kans gaf. Na de 1-2 miste Swiderski nog een schot, maar de ingreep van Bart Verbruggen met zijn vingertoppen was beslissend voor de uitslag.

Rzeczpospolita beschouwde het als een'mislukking die hoop geeft'. Deze situatie is niet het einde van het EK 2024. Wat ons hoop geeft, is dat we ons eindelijk niet langer hoeven te schamen voor de prestaties van onze ploeg.