Fan van Oranje
Nieuws

President Turkije roert zich

Recep Tayyip Erdogan, de president van Turkije, heeft zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over de schorsing van Merih Demiral. Het was de Turkse verdediger niet toegestaan om tegen Oranje te spelen vanwege het feit dat hij de wolvengroet uitbracht na zijn goal tegen Oostenrijk.
Demiral bracht de wolvengroet, die door de Grijze Wolven werd gebruikt. Een extreemrechtse groepering. De UEFA besloot Demiral voor twee wedstrijden te schorsen, waardoor hij vanaf de tribune moest zien hoe Turkije van Nederland verloor (2-1) Erdogan heeft voor de wedstrijd al aangegeven dat hij het niet eens is met de opgelegde straf. Na afloop van de wedstrijd zal de Turkse president, die aanwezig was bij de wedstrijd, opnieuw zijn ongenoegen kenbaar maken.
"De straf tegen Merih is niet persoonlijk", laat Erdogan optekenen door persbureau Anadolu, terwijl hij in het vliegtuig terug naar Turkije zit. In feite is het een straf die Turkije als natie wordt opgelegd. Ondanks alle negatieve berichten heeft ons nationale voetbalteam het Nederland heel moeilijk gemaakt. Het team heeft gereageerd op het onrecht dat hen werd aangedaan door het schitterende voetbal dat ze op het veld speelden. Erdogan stelt ook dat de schorsing van Demiral 'een serieuze schaduw zal werpen over het EK'.