Fan van Oranje
Nieuws

Quinten Timber deel de waarheid over blessure op Instagram

Quinten Timber heeft via Instagram de radiostilte doorbroken door middel van een Instagram story. De afgelopen dagen zijn er veel berichten verschenen over de middenvelder, die op het EK in Duitsland niet aanwezig zal zijn. Timber heeft de situatie betreurd en zal Oranje vanuit huis aanmoedigen.

In zijn Instagram-bericht legt Timber uit dat er de afgelopen dagen veel aandacht is geweest voor mijn beschikbaarheid voor het nationale team. Maandagavond heeft Wytse van der Goot in Rondo gemeld dat Timber, na het afhaken van Frenkie de Jong, fit genoeg zou zijn om alsnog in actie te komen op het EK. Timber heeft aangegeven dat hij aan het einde van het Eredivisie-seizoen geblesseerd is geraakt.

De dagelijkse vooruitgang was aanzienlijk, maar volledig pijnloos trainen was er voor Timber - die volgens De Telegraaf de eerste keuze was van Koeman als invaller voor de EK-selectie - niet in. Dit is de reden waarom ik niet deel uitmaak van de selectie voor het EK. Ik was heel enthousiast en vereerd door de kans om mijn land te representeren op zo'n groot podium, maar het mag nu niet zo zijn. Ik wens het team het allerbeste, en ik zal hen vanuit huis ondersteunen.

De 22-jarige Timber is een van de vele middenvelders over wie bondscoach Ronald Koeman niet kan beschikken. Ook De Jong, Mats Wieffer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon zijn op dit moment niet fit.