Fan van Oranje
Nieuws

Roemeense media ziet kansen tegen Nederland

De Roemeense media zijn van mening dat Roemenië in de achtste finales van het EK kansen heeft om Nederland te verslaan. De Roemenen zijn van mening dat ze tegen Oranje in hun kracht kunnen spelen en dat er kansen liggen.

Pro Sport heeft aangegeven dat er in Nederland sprake is van enige onderschatting in de aanloop naar de achtste finales tegen Roemenië. Nederlandse media hebben verheugd gereageerd op het feit dat hun team in de achtste finale tegen Roemenië speelt. Het medium schrijft dat zij al aan een kwartfinale tegen Oostenrijk of Turkije denken en dat zij de Roemenen onderschatten.

In Roemenië is men zich ook bewust van het feit dat ze een moeilijkere tegenstander treffen dan verwacht. Wanneer je als eerste in de groep eindigt, krijg je niet altijd een walk-over tegen een mindere tegenstander. Dit is te lezen in Gazeta Sporturilor. Na een historische avond voor Roemenië, is de echte uitdaging nu pas begonnen.

In de Gazeta Sportiluror wordt ook de vroege wissel van Joey Veerman en de defensieve kwetsbaarheid van Oranje besproken. Het medium hoopt dat Roemenië de hele wedstrijd in staat zal zijn om gas te geven. Het is een voordeel voor Oranje dat Oranje de voorkeur geeft aan balbezit. Dan kunnen wij onze wapens optimaal benutten.'

In Adevărul, de grootste krant van Roemenië, wordt de teleurstelling geuit die leeft over het mislopen van een gemakkelijkere tegenstander. Edward Iordănescu (46 jaar) is een gelukkige coach, maar er is een grens. De krant schrijft dat, na de historische kwalificatie van Roemenië voor de achtste finales van het EK in 2024, zijn beroemde geluk in pech is veranderd. De Roemenen had de kans om tegen Slovenië te spelen, wat een gunstigere tegenstander zou zijn geweest. Helaas moesten we Nederland in plaats daarvan ontmoeten door ongunstige resultaten in andere wedstrijden.