Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman geeft tekst en uitleg over Ian Maatsen

Ronald Koeman heeft zijn keuze om Ian Maatsen alsnog mee te nemen naar het EK toegelicht. De verdediger van Borussia Dortmund zat aanvankelijk in de voorselectie van het Nederlands elftal, viel af, maar werd eerder deze week alsnog opgeroepen nadat Frenkie de Jong geblesseerd afhaakte.

Het leek erop dat De Jong, die de afgelopen weken niet in actie kwam vanwege een enkelblessure, gewoon mee kon doen op het EK. Afgelopen maandagavond werd echter bekend dat zijn herstel minder snel verloopt dan verwacht, waardoor hij het EK mist.

Teun Koopmeiners moet het toernooi helaas ook aan zich voorbij laten gaan: hij raakte tijdens de warming-up voor de oefeninterland tegen IJsland geblesseerd aan zijn lies. Koeman koos ervoor om ondanks de twee afvallers maar één vervanger op te roepen: Ian Maatsen.

De bondscoach zei dat Maatsen in de voorselectie zat maar we hebben hem uiteindelijk niet meegenomen omdat we ook anderen voor zijn posities hebben en hij was nog lang actief in het seizoen. Het is echter wel een multifunctionele speler.

De bondscoach doelt op het feit dat Maatsen nog maar een week geleden de Champions League-finale speelde met zijn club Borussia Dortmund. Er zijn nog anderen die al drie weken niets doen. Het is mij onbekend waar ze allemaal zijn, maar... Binnen deze 25 mogelijkheden kunnen we alle kanten op.

Hoewel De Jong en Koopmeiners zijn afgevallen, denkt Koeman dat hij genoeg middenvelders over heeft. We hebben drie spelers, en we hebben er vijf. Anders kunnen we nog iemand van voorin terugzetten, en misschien ook iemand van achteren naar voren. Het zou niet eerlijk zijn om de 26e erbij te halen, ongeacht wat er gebeurt.

De bondscoach had de optie om nog een speler toe te voegen, aangezien selecties dit EK uit 26 spelers mogen bestaan. Toch besloot hij dat niet te doen, volgens eigen zeggen om niet teveel te veranderen aan de groepsdynamiek. Koeman besluit dat het ook te maken heeft met de mate waarin spelers fit zijn.