Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman heeft een basisplaats tegen Oostenrijk bevestigd: 'Ik twijfel niet aan hem'

Memphis Depay zal dinsdagavond tegen Oostenrijk spelen. Bondscoach Ronald Koeman geeft daags voor het laatste groepsduel aan dat hij niet heeft overwogen zijn aanvalsleider op de bank te laten starten.
Memphis oogde ongelukkig tegen Polen, maar afgelopen vrijdag tegen Frankrijk maakte de spits geen goede beurt. Koeman heeft weinig meegekregen van de 'nationale discussie' over de spitsenkwestie, zo zei hij maandag op de persconferentie. De keuzeheer heeft aangegeven dat Memphis in de basis staat tegen Oostenrijk.
Het kan en moet beter, maar er is ook een verleden van wedstrijdritme. Net als wij allemaal zal Memphis zich moeten ontwikkelen in het toernooi. De basisplek van Memphis betekent dat Wout Weghorst in elk geval op de bank zit. Naar verwachting nemen ook Brian Brobbey en Joshua Zirkzee daar plaats. Van de laatstgenoemde is het nog onbekend of hij dinsdag wedstrijdfit is. Zirkzee heeft op maandag last van ziekteverschijnselen.

Memphis Depay

Koeman hoopt dat Memphis, naarmate het toernooi vordert, beter zal presteren. Het lijkt me zeer waarschijnlijk dat hij zelfkritisch is. Hij was ontevreden over zijn wedstrijd. Hij is van mening dat het beter kan en moet. Zijn verleden met betrekking tot blessures is echter wel bekend. Het was mijn verwachting dat hij meteen in zijn topvorm zou steken voor het EK. Maar het is duidelijk dat het beter moet.
Het Nederlands elftal zal dinsdag om 18.00 uur tegen Oostenrijk aantreden. Een gelijkspel is voldoende om als tweede in Groep D door te gaan.

De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Oostenrijk: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.