Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman laat alsnog Joshua Zirkzee invliegen meldt VI

Er is nog steeds sprake van blessureleed bij het Nederlands elftal. Nadat Brian Brobbey problemen ondervond met zijn hamstring, heeft bondscoach Ronald Koeman Joshua Zirkzee opgeroepen. De aanvaller van Bologna zal vanaf zijn vakantieadres in Miami naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg vliegen.
Screenshot_20240612_220406_Instagram

Zirkzee maakte eerder deel uit van de voorselectie voor EURO 2024, maar viel af toen hij in de voorlaatste competitiewedstrijd van Bologna licht geblesseerd raakte. Toen heeft Koeman hem hoogstpersoonlijk afgebeld. De bondscoach heeft de aanvaller medegedeeld dat hij alleen fitte spelers wilde meenemen. Hij maakte slechts een uitzondering voor Frenkie de Jong, maar de speler van Barcelona slaagde er niet in om het te halen.

Het afhaken van De Jong was het gevolg van de blessure van Marten de Roon, die niet op tijd fit raakte voor het trainingskamp. Daarna schoot het bij Teun Koopmeiners in zijn lies, toen hij tijdens de warming-up voor het oefenduel met IJsland een bal op doel wilde afwerken. De speler van Atalanta kon meteen op vakantie. Brian Brobbey, die vandaag aanwezig was bij de openbare training in Wolfsburg, heeft vandaag een botsing gehad met Matthijs de Ligt. Nadien kreeg de spits van Ajax last van zijn hamstring.