Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman onder indruk van één speler bij Oranje: 'Wil mezelf geen gelijk geven...'

Bondscoach Ronald Koeman is vol lof over het spel dat Brian Brobbey gisteren liet zien tegen de Duitsers.Hij vertelt ook dat hij Matthijs de Ligt in bescherming heeft genomen nadat de verdediger weer in de fout ging waardoor de Duitsers konden scoren.

Oranje hield in de Johan Cruijff Arena uiteindelijk een punt over aan een bewogen wedstrijd tegen Duitsland. Koeman zegt 'een positief gevoel' over te houden aan het duel, waarna hij gevraagd wordt naar Brobbey. "Hij deed het in dat moment van de tweede goal goed, maar daarna ook. Tah wordt gewisseld in de rust en hij kreeg pas laat geel, want volgens mij was hij vijf keer aan zijn shirt aan het trekken en was hij overtredingen aan het maken", zegt de bondscoach bij de NOS. "Brian speelde één op één, ik vond dat hij dat erg goed deed. De tweede goal komt ook van hem vandaag. Ik ben supertevreden over Brian."

Koeman ziet dat hij met Brobbey en Joshua Zirkzee twee volwaardige opties in de punt van de aanval heeft. "Allebei hebben ze bewezen dat ze de spits van het Nederlands elftal kunnen zijn. Brian krijgt nu de kans en dan vind ik het mooi dat hij het op deze wijze laat zien. Er was namelijk toch een stukje extra druk bij hem en dat mag, maar ik ben blij dat ik hiervoor gekozen heb. Ik wil mezelf geen gelijk geven, maar je analyseert de tegenstander en dan weet je dat er tegen Duitsland ruimtes ontstaan. En Brian is snel en sterk. Dat dat dan zo uitpakt, is een ander verhaal."