Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman reageert op kritiek Steven Bergwijn

Ronald Koeman heeft gereageerd op de uithaal van Steven Bergwijn. De bondscoach werd verweten dat hij niet geloofwaardig was, omdat hij kritiek uitte op de keuze van de aanvaller voor Saudi-Arabië. Daar is Koeman het zeker niet mee eens.

"Het is logisch dat hij reageert. Inhoudelijk? Daar zullen we het maar niet meer over hebben", zegt Koeman vrijdag op de persconferentie als hem wordt gevraagd naar het interview van Bergwijn in De Telegraaf. Het raakt de keuzeheer niet. "Nee, totáál niet. Omdat ik over een sportieve ambitie heb gesproken. Dat vind ik het niet. Veel meer heb ik volgens mij niet gezegd."

Toch meende Bergwijn dat Koeman zijn geloofwaardigheid op het spel zette door openlijk kritiek te uiten op Oranje-spelers. "Geloofwaardigheid, als je dat woord gebruikt… Als ik had gezegd dat ik dacht dat dit een sportieve stap voor hem was, dán was ik ongeloofwaardig geweest", kaatst Koeman de bal terug.

De bondscoach voelde geen behoefte om Bergwijn te bellen. "Heel veel spelers bellen mij", pareert hij. "Maar laten we het niet groter maken dan het is. Ik heb iets gezegd waar ik achter sta. Hij heeft gereageerd, dat is zijn goed recht. We gaan gewoon verder met het sportieve en het leven. Ik heb totaal geen problemen met Steven. Ik ben altijd een bondscoach geweest die hem gesteund heeft en de kans heeft gegeven, ook afgelopen zomer."

Koeman bereidt zich met het Nederlands elftal voor op het Nations League-duel met Bosnië. Bergwijn is dus niet meer van de partij, nadat hij Ajax op de valreep verruilde voor Al Ittihad.

Bron: Voetbalprimeur