Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman vind het punt tegen Hongarije heel belangrijk

Toen Virgil van Dijk bij een 1-0 achterstand zijn tweede gele kaart kreeg, zag ook Ronald Koeman de kansen slinken op een goed resultaat in Hongarije. Dat de gelijkmaker alsnog viel na een rake kopbal van Denzel Dumfries was daarom een grote opluchting.

"Ik heb voortdurend het gevoel gehad dat die goal nog wel ging vallen, maar toen we met tien man kwamen te staan, zag ik het ook somberder in", blikte de bondscoach terug voor de camera van de NOS.

"Toch hebben we ons niet overgegeven en hebben we ook met tien man druk naar voren gezet. Dan ben je natuurlijk opgelucht dat die 1-1 nog valt", vervolgde Koeman. "Uiteindelijk moet je bij de eerste twee in de poule eindigen. Dan is dit punt heel belangrijk."

Koeman zag dat zijn ploeg het moeilijk had met de verdedigende intenties van Hongarije. "Ze hadden alles dichtgemaakt, zetten geen druk op de bal. Daar hadden we veel moeite mee, vooral in de eerste helft. In de tweede helft speelden we beter en creëerden we meer. Ondertussen ontstond er achter onze verdediging steeds meer ruimte. Maar we hebben ze na de goal geen moment meer gevaarlijk laten worden."

Doelpuntenmaker Dumfries prees het doorzettingsvermogen van Oranje. "Het is fantastisch dat we veerkracht hebben getoond, ook met tien man. We hebben tot het laatste moment gevochten. Natuurlijk gingen we hierheen voor drie punten, maar gezien het verloop van de wedstrijd mag je blij zijn met een gelijkspel."

Aanvoerder Virgil van Dijk, die met twee keer geel van het veld moest, sluit zich hierbij aan. "Op basis van de tweede helft hadden we meer moeten scoren. Maar uiteindelijk ben ik gewoon blij dat we met tien man nog een resultaat hebben behaald."

Bron: Ons Oranje