Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman vond zijn ploeg een uur lang uitstekend.

Bondscoach Ronald Koeman zei na de wedstrijd tegen Polen dat hij vond dat zijn ploeg in gerote delen uitstekend heeft gespeeld. De wedstrijd hadden we al in een eerder stadium moeten beslissen zei hij want de kansen waren er.

Koeman zei o.a. tegen de NOS "Je hebt het denk ik een uur lang heel goed gedaan. We hebben heel goed gevoetbald en veel kansen kunnen creëren. Dan kom je achter, een heel slecht moment verdedigend gezien", aldus de bondscoach, die zich vooraf had ingesteld op de kopkracht van de Polen. Hij vervolgt met "Maar voetballend gezien, een uur lang, vond ik ons erg goed spelen. Alleen je moet afstand nemen. Na dat uur vond ik dat we wel wat wegvielen, maar dan moet het gewoon 3-1 of 4-1 zijn. Dan zie je gewoon dat het richting het einde van de wedstrijd heel moeilijk is. Maar ik had wel het idee dat we die 1-2 gingen maken. We bleven bij momenten gevaarlijk, konden frisse jongens brengen en wisten dat we met Wout iemand met lengte hadden. Dan is het geweldig dat hij met zijn linker de winnende maakt. Zwaarbevochten, maar al met al meer dan verdiend."

Polen koos ervoor om de rechterkant van Oranje onschadelijk te maken. Daardoor ging het veel over links, iets wat veel kansen opleverde. "Als je bij de rust met 3-1 voorstaat, dan is dat vrij normaal. Duitsland maakt een grote uitslag, maar die krijgen twee kansen en maken twee kans. Wij krijgen er vijf, en maken er één. Je had het jezelf veel makkelijker kunnen maken."