Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman was nieuwsgierig naar samenstelling Oranje

Bondscoach Ronald Koeman was voor de wedstrijd tegen Bosnië Herzegovina nieuwsgierig naar de samenstelling van zijn Nederlands elftal zei hij tegen de NOS. Elf spelers waren afwezig bij deze wedstrijd en dat is best veel natuurlijk.

Koeman zei o.a. Deze week is nieuw, zo voelt het ook, omdat je er een aantal andere jongens bij hebt. Je hebt te maken met verschillende redenen dat spelers er niet bij zijn. Maar dat is ook wel weer het leuke ervan en het nieuwsgierige ervan. Je bent altijd nieuwsgierig, omdat het voelt als een nieuwe start na het EK", vervolgt de bondscoach.

"Een aantal andere spelers krijgen de kans. Dan ben je benieuwd hoe dat samen is. Je wil dingen terugzien, hoe moeilijk dat ook is in de korte week dat we samen zijn. Daar ben je nieuwsgierig naar." Deze interlandperiode zijn onder andere Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Micky van de Ven, Stefan de Vrij en Memphis Depay er niet bij.

Ryan Gravenberch is één van de nieuwelingen in de basis. De middenvelder verkeert in uitstekende vorm bij Liverpool onder Arne Slot en liet dat gisterenavond ook zien. "Ryan is wel een type speler die ook een man kan uitspelen, die een versnelling aan de bal heeft. Hoe meer spelers je hebt die een man kunnen uitspelen, hoe sneller je tot kansen kunt komen", besluit Koeman.