Fan van Oranje
Nieuws

Ryan Babel heeft vertrouwen in Oranje

Ryan Babel beschouwt het teamgevoel als het belangrijkste wapen van het Nederlands elftal. De 69-voudig international, die nog niet officieel gestopt is met voetballen, denkt dat Oranje een goed EK kan afwerken. Het is van belang dat iedereen binnen de spelersgroep zijn of haar rol kent.

Babel heeft in een interview met Voetbal International aangegeven dat, hoe goed onze generatie ook was, er alleen maar heel veel goede individuele spelers waren. Het is volgens de linksbuiten echt mogelijk om ver te komen als je één team vormt. "Als jongens die niet direct eerste keus zijn, hun rol kunnen accepteren, denk ik dat je een mooi toernooi kunt spelen. Je hebt spelers nodig die het teambelang voorop stellen.
Screenshot_20240612_164925_Instagram

Babel heeft aangegeven dat er bij Oranje minder vastigheden zijn dan bij andere EK-deelnemers. Andere landen hebben al jaren dezelfde spelers, terwijl er bij het Nederlands elftal de nodige wisselingen zijn geweest in de afgelopen tijd. “Een paar jongens spelen nu hun eerste eindtoernooi en zijn nog niet echt op elkaar ingespeeld. In sommige gevallen wordt die ervaring onderschat. Babel merkt op dat een dergelijk detail in bepaalde situaties het verschil kan maken.

Babel heeft er geen idee van hoe ver Oranje tijdens het EK in Duitsland zal komen. Hij ziet dat de bondscoach Ronald Koeman nog steeds bezig is met het zoeken naar de ideale basisopstelling voor het toernooi. Laten we erop vertrouwen dat de ervaren jongens opstaan en in vorm zijn. De verwachtingen zijn misschien niet zo hoog, maar als je kijkt naar de afgelopen tien à vijftien jaar: als er hoge verwachtingen waren, dan was het drie keer niks, en als er lage verwachtingen waren, dan haalden we bijna de finale. Dus ik zou graag willen weten.