Fan van Oranje
Nieuws

Selectie Nederlands elftal begint met voorbereiding EK

Vandaag begint bondscoach Ronald Koeman met een groot deel van de selectie van het Nederlands elftal aan de voorbereiding voor het aankomende EK dat op vrijdag 14 juni begint. Zeventien internationals komen vandaag bij elkaar in Zeist voor een trainingsstage van drie dagen.

Uitgenodigd zijn Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Brian Brobbey, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Nick Olij, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber, Joey Veerman, Bart Verbruggen en Wout Weghorst. Daarmee komen dus niet alle in de voorselectie opgenomen spelers in actie want die hebben nog verplichtingen bij hun club.

Zo spelen Donyell Malen en Ian Maatsen van Borussia Dortmund zaterdagavond de finale van de Champions League tegen Real Madrid en zullen daarna snel aansluiten. De andere ontbrekende spelers zullen zaterdag wel aansluiten. De voorlopige selecte van Oranje voor het EK bestaat tot komende woensdag uit dertig spelers. Koeman maakt in de loop van die dag zijn definitieve selectie bekend, alvorens Oranje op 11 juni richting Duitsland trekt. Op 6 juni en 10 juni oefent het Nederlands elftal nog tegen respectievelijk Canada en IJsland.