Fan van Oranje
Nieuws

Selectie Oranje geniet van dag rust

Een deel van de spelers van Oranje hebben donderdag in het zwembad genoten van hun rustdag. Dat meldt De Telegraaf. De rest van de selectie had plezier beleefd aan het weerzien met hun familie.

Micky van de Ven, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee en Justin Bijlow zijn het zwembad van hun hotel in gedoken om de hitte te bestrijden. De fel bekritiseerde Joey Veerman genoot met zijn kind onder de arm op het terras van het Ritz-Carlton-hotel. Hetzelfde deed Tijjani Reijnders.

Virgil van Dijk en Nathan Aké verlieten het hotel om de Wolfsburgse Designer Outlets in te duiken. Brian Brobbey en Steven Bergwijn hebben dat ook gedaan. Het duo van Ajax heeft nog geen minuten gemaakt voor het Nederlands elftal op dit EK. Brobbey heeft in het oefenduel met TSV Havelse tweemaal gescoord.

Nadat woensdag bekend werd gemaakt dat Oranje pas dinsdag in actie hoeft te komen tegen Roemenië, gaf bondscoach Ronald Koeman de selectie een dag rust. Als Nederland zondag had gespeeld, had de ploeg om 12 uur getraind. Er wordt nog vier keer getraind voor het duel met de Roemenen, op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.