Fan van Oranje
Nieuws

Steven Bergwijn laat zich zien op de training

Vandaag heeft aanvaller Steven Bergwijn een heel sterke indruk achter gelaten op de training van Oranje. NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg noemde hem zelfs “een mogelijk nieuw wapen”.
Steven Bergwijn

Een dag na de 2-1 winst op de Polen trainde de mannen van Ronald Koeman alweer en Stekelenburg was namens de NOS aanwezig om daar verslag van te doen en hij zag een paar opvallende dingen. Hij zei o.a. "We zagen Bergwijn twee doelpunten maken. Hij is misschien ook wel een speler die later op het EK ingezet kan worden. Donyell Malen, Jeremie Frimpong en Wout Weghorst zitten op de bank en worden ‘wapens’ genoemd, maar Bergwijn is eigenlijk behoorlijk goed in vorm. De hele training was hij actief en goed".

De oproep van Steven Bergwijn voor het EK was voor vele mensen een verrassing omdat hij geen goed seizoen bij Ajax achter de rug heeft. Toch presteert de aanvaller bij het Nederlands elftal altijd goed.  Hoeveel minuten speeltijd hij krijgt van Ronald Koeman dan zal blijken. Vrijdag om 21.00 trapt Nederland in Leipzig af tegen Frankrijk.