Fan van Oranje
Nieuws

Tegenslag voor Polen, Arkadiusz Milik mist het EK

Een tegenvaller voor een tegenstander van het Nederlands elftal op het EK want spits Arkadiusz Milik moet het EK missen voor zijn land Polen. Op 16 juni treffen Nederland en Polen elkaar maar daar zal de oud Ajaxied dus niet aan deelnemen. Hij viel gisteravond in het oefenduel van Polen tegen Oekraine uit met een blessure en die is dusdanig erg dat hij het EK aan zich voorb ij moet laten gaan.

Milik raakte eerder in zijn carrière zwaar geblesseerd aan zijn knie. De Poolse voetbalbond meldt dat er in overleg met de medische staf voor is gekozen om de spits niet mee te nemen naar Duitsland.

De spits van Juventus kwam dit seizoen in 36 wedstrijden tot acht doelpunten. Van 2014 tot en met 2016 speelde hij twee seizoenen voor Ajax. In Amsterdam scoorde hij 47 keer in 76 wedstrijden.

Ondanks het verliezen van Milik wist Polen wel af te rekenen met Oekraïne. Via Walukiewicz, Zielinski en Romanczuk kwam de ploeg van bondscoach Michał Probierz nog voor rust op een 3-0 voorsprong. Girona-topscorer Artem Dovbyk tekende nog aan voor de Oekraïnse eretreffer. Later in het duel zag Polen nog meer sterkhouders uitvallen, onder wie Roma-speler Nicola Zalewski.