Fan van Oranje
Nieuws

The Athletic noemt Oranje-speler in één zin met Jude Bellingham

Het Nederlands elftal is misschien niet de favoriet voor de eindzege op het EK in Duitsland, maar de formatie van Ronald Koeman heeft wel een aantal spelers die goed in de gaten gehouden moeten worden.De band The Athletic noemt Jeremie Frimpong, Teun Koopmeiners en Xavi Simons. Koopmeiners wordt ook genoemd in één zin met Jude Bellingham.

The Athletic heeft een lijst met vijftig spelers opgesteld die we dit jaar tijdens het EK in Duitsland goed in de gaten moeten houden. Frimpong en Simons hebben een goed seizoen in de Bundesliga gehad, maar ook Koopmeiners wordt genoemd. De voormalige AZ-aanvoerder was belangrijk voor Atalanta Bergamo, dat de finale van de Coppa Italia nipt verloor van Juventus (0-1) en in de Europa League-finale te sterk was voor Bayer Leverkusen (3-0). Koopmeiners heeft veel aandacht gekregen in het Engels. Hij zegt dat hij dit seizoen beter presteert dan Bellingham, en dat is een compliment voor hem. Beide spelers waren dit seizoen erg productief. Bellingham speelde 42 wedstrijden voor Real Madrid. Hij scoorde 23 keer en gaf 13 assists. Koopmeiners maakte in 51 wedstrijden voor Atalanta vijftien doelpunten en zeven assists. Koopmeiners is 26 en heeft zijn beste jaren achter de rug. Hij wil een nieuwe uitdaging aangaan na het bereiken van de finales van de Coppa Italia en Europa League in een historisch seizoen voor Atalanta.

Koopmeiners wil na het EK een nieuwe uitdaging. Hij kon vorig jaar naar Napoli en werd de afgelopen maanden genoemd als mogelijke aanwinst bij Juventus. Na zijn beste seizoen bij Atalanta, wil Koopmeiners naar een topclub.The Athletic is ook tevreden over Frimpong en Simons. Frimpong werd landskampioen met Bayer Leverkusen en won ook de DFB-Pokal. Simons was een goede speler bij RB Leipzig. Het medium ziet dat Frimpong en Simons nog niet goed genoeg zijn voor het Nederlands elftal. Frimpong had een slechte start in Oranje, maar was donderdag tegen Canada (4-0) de grote uitblinker met een doelpunt en een assist. Simons speelde niet tegen de Canadezen en wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt. Zoals bij de meeste dingen bij Simons, is het niet de vraag of alles goed is, maar wanneer alles op zijn plek valt.