Fan van Oranje
Nieuws

Theo Janssen over zijn opstelling Oranje

Theo Janssen zou Xavi Simons geen basisplaats geven in de wedstrijd Polen-Nederland. De vermoedelijke opstelling van hem en Denzel Dumfries zal, in de vermoedelijke opstelling, de rechterkant van het Nederlands elftal vormen. Dit impliceert dat Jeremie Frimpong op de bank zal beginnen.

Janssen, die zaterdag als analist bij de NOS werkt, zegt dat het wel verrassend is. “Bij het Nederlands elftal valt het best wel tegen, hij speelt nog niet heel sterk.” Simons heeft tot dusver veertien interlands gespeeld en scoorde afgelopen maandagavond tegen IJsland (4-0) voor het eerst in Oranje. Dit deed hij als rechtsbuiten, maar de analist denkt dat de aanvallend ingestelde speler aan de linkerkant beter tot zijn recht komt.

Simons speelde bij PSV een beetje vanaf links, bij zijn nieuwe club Leipzig een beetje links achter de spits. Het is een nieuwe positie voor hem en ik zie hem er niet zo graag, eerlijk gezegd. Hij is zich bewust van het feit dat de bondscoach Ronald Koeman hem het vertrouwen wil geven. De voormalige voetballer heeft aangegeven dat de international een speler is met zeer veel kwaliteiten. Ik vind hem vanaf rechts heel beperkt. Hij speelt vaak aan de binnenkant, en komt dan vaak op zijn linkerbeen uit.

“Je ziet dat hij het meest gevaarlijk is als hij naar binnen kan komen en een voorzet of schot kan afleveren met rechts. Ikzelf zou Frimpong daar absoluut hebben neergezet. Met ook Dumfries in de ploeg”, aldus Janssen.