Fan van Oranje
Nieuws

Theo Janssen waarschuwt voor opvallende Franse uitblinker: 'Dat doen normaal alleen buitenspelers'.

Theo Janssen heeft genoten van het EK-duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1) van N'Golo Kanté. Tijdens de aanloopperiode naar het Europees kampioenschap twee jaar geleden, kwam de middenvelder van Al-Ittihad niet voor Frankrijk uit, maar speelde hij tegen de Oostenrijkers als vanouds.

Screenshot_20240618_200435_Instagram

Kanté kwam op 3 juni 2022 in het Nations League-duel met Denemarken (1-2 verlies) voor het laatst uit in het shirt van Frankrijk. Daarna raakte hij uit beeld en in de zomer van 2023 maakte de balafpakker de overstap van Chelsea naar Saudi-Arabië. Hij maakte zijn rentree op 5 juni van dit jaar in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg (3-0 winst) Janssen heeft bij NOS Studio Fußball aangegeven dat hij het niet verleerd is. Janssen: "We kennen hem allemaal van het doordekken, dat hij overal tussen zit. Hij heeft een geweldige timing wanneer hij naar voren moet stappen, maar hij gaat ook nog eens een keertje acties maken." Vervolgens werden er tijdens het programma beelden getoond van een fraaie actie van de middenvelder. "Dat was een actie die je normaal gesproken verwacht van een buitenspeler, maar dat doet hij nu ook ineens."

Janssen is niet op de hoogte van wat Kanté in Saudi-Arabië heeft gedaan. Hij heeft niet alleen geld binnengeharkt, maar ook nog wat voetbal gespeeld." "Hij geeft een heerlijk balletje op de juiste snelheid waar een grote kans uitkomt. In de 85ste minuut trekt hij er nog een sprint uit en voorkomt hij een grote kans van Oostenrijk. Je kan wel zeggen dat hij echt een hele goede wedstrijd gespeeld heeft. "Ik vond hem echt de beste man van het veld", aldus een lyrische Janssen.