Fan van Oranje
Nieuws

Van de Donk overweegt na EK 2025 te stoppen bij Oranje

 

Daniëlle van de Donk overweegt na het EK 2025 te stoppen als international voor Oranje. De 32-jarige routinier heeft aangegeven dat dit Europees kampioenschap waarschijnlijk haar laatste grote toernooi wordt.

"Ik voel me nu nog goed, maar doorgaan tot het WK 2027 is voor mij te lang", aldus Van de Donk. "Na het EK heb ik een mooie carrière gehad bij Oranje. De deur staat op een kier, maar ik zie mezelf daarna stoppen."

Van de Donk wil op niveau afscheid nemen en bergafwaarts vermijden. Als vaste basiskracht onder Jonker is ze nog steeds belangrijk, maar ook een van de laatsten van de 'gouden generatie' bij Oranje.

Eerder zwaaiden Sari van Veenendaal, Stefanie van der Gragt, Kika van Es, Anouk Dekker en Lieke Martens al af bij het Nederlands elftal. Sherida Spitse, Jackie Groenen, Dominique Janssen en Vivianne Miedema gaan voorlopig door.

Met het EK 2017 en WK 2019 als hoogtepunten maakte Van de Donk de gloriejaren mee bij Oranje. Na haar debuut in 2010 kwam ze tot 155 interlands. Komende dinsdag speelt ze opnieuw tegen Finland in de EK-kwalificatie.