Fan van Oranje
Nieuws

Van Hanegem adviseert Koeman: 'Als iemand het spel hoort te spelen, is hij het'.

Willem van Hanegem is van mening dat de rechterkant van het Nederlands elftal dinsdagavond helemaal niet goed stond tegen Oostenrijk. De Kromme adviseert de bondscoach Ronald Koeman om in de achtste finales weer gebruik te maken van Jeremie Frimpong, een speler die in zijn ogen altijd moet spelen.

Zoals bekend, begon Oostenrijk flitsend tegen Oranje. Van Hanegem heeft hier een verklaring voor. Het is niet zo dat Oostenrijk alleen vanaf links drie voorzetten in zes minuten mocht geven, maar dat is wel een verkeerde instelling. Daar vroeg Ronald Koeman iets van Lutsharel Geertruida en Donyell Malen wat vrijwel niet mogelijk was', schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Malen moest die back laten lopen als hij echt diep ging staan en Geertruida moest dan vanuit het centrum alsnog ingrijpen aan de zijkant.

De voormalige topmiddenvelder, die pleit voor een basisplek voor Frimpong, heeft aangegeven dat dit niet mogelijk is vanwege de afstand. Jeremie Frimpong in plaats van Malen zou het probleem misschien kunnen oplossen. Het was spijtig dat hij op de bank zat. Wanneer iemand het spel hoort te spelen, is hij het.