Fan van Oranje
Nieuws

Vermoedelijk Frimpong voor Simons in basis bij Oranje

Het Nederlands elftal zal op vrijdagavond zijn tweede groepsduel op het EK in Duitsland tegen Frankrijk spelen. Ronald Koeman zal waarschijnlijk één wijziging doorvoeren in vergelijking met de basiself tegen Polen.

Bart Verbruggen bewees ook tegen Polen dat Koeman en co. de juiste keuze hebben gemaakt door hem eerste doelman te maken. De keeper begint onder de lat en zal net als tegen Polen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich hebben.

Joey Veerman heeft zich niet optimaal kunnen ontwikkelen op het middenveld tegen Polen. Het slordige spel zal de spelverdeler van PSV waarschijnlijk niet fataal zijn. Veerman zal, samen met Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders, aantonen dat hij het niveau aankan. Dat komt mede door de tegenvallende invalbeurt van Georginio Wijnaldum.

Xavi Simons heeft in de voorhoede een teleurstellende wedstrijd gespeeld tegen Polen. Koeman zal waarschijnlijk een wijziging doorvoeren. Jeremie Frimpong zal aan de aftrap staan met zijn goede invalbeurten en verdedigende capaciteiten. De Fransen, met Lucas Hernández als back, zullen die ongetwijfeld nodig hebben. Memphis Depay zal zoals gewoonlijk in de punt beginnen en Cody Gakpo zal op linksbuiten starten. Hoewel Wout Weghorst een held is, moet hij zich toch op de bank laten vallen.
 

Screenshot_20240616_191546_Instagram

Opstelling Oranje: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Schouten, Reijnders; Frimpong, Memphis, Gakpo