Fan van Oranje
Nieuws

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Het Nederlands elftal krijgt vanavond waarschijnlijk te maken met een debutant in de goal bij de Duitsers want men verwacht in Duitsland dat Oliver Baumann zijn debuut gaat maken. Ook zal naar verwachting Jonathan Tah gaan spelen en dat is bijzonder want de verdediger had in de wedstrijd in Amsterdam totaal geen grip op Brian Brobbey. Juist Brobbey wordt bij Nederland in de spits verwacht.

De inmiddels 34-jarige Baumann werd vier jaar geleden voor het eerst opgeroepen voor Duitsland. Mede door de moordende concurrentie van Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen kwam het nooit tot een debuut. Nu Neuer gestopt is en Ter Stegen langdurig geblesseerd, lijkt het na vier jaar tóch van een debuut te komen. Het Duitse tv programma Sportschau verwacht dat het na de kans voor Alexander Nübel tegen Bosnië & Herzegovina nu de beurt is aan Baumann.

Duits bondscoach Julian Nagelsmann kiest op het middenveld vermoedelijk voor de van een knieblessure herstelde Aleksandar Pavlovic. Tegen Bosnië was de middenvelder van Bayern München nog niet fit genoeg om in actie te komen. Samen met Robert Andrich vormt Pavlovic het defensieve blok. Pascal Gross is het alternatief voor Pavlovic als hij toch te veel last heeft.

Naast de nieuwe namen worden dezelfde spelers als tegen Bosnië in de basis verwacht tegen Nederland. Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Tah, die het in de Johan Cruijff Arena nog erg lastig had met Brobbey,  en Maximilian Mittelstädt vormen de achterhoede. Tim Kleindienst staat door de afwezigheid van Niclas Füllkrug in de punt. Achter hem staan Florian Wirtz, Deniz Undav en Serge Gnabry.

Vermoedelijke opstelling: Baumann; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Pavlovic; Gnabry, Undav, Wirtz; Kleindienst.