Fan van Oranje
Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje

Het Nederlands elftal begint op zaterdag 7 september aan een nieuw hoofdstuk, in aanloop naar het WK van 2026. In de Nations League is Bosnië & Herzegovina de tegenstander. Het lijkt erop dat bondscoach Ronald Koeman drie wijzigingen doorvoert, ten opzichte van de verloren EK-halve finale tegen Engeland.

Twee maanden nadat het Nederlands elftal in de laatste minuut ten onder ging tegen de Engelsen, start het aan de Nations League-campagne. In Eindhoven komt Bosnië & Herzegovina dus op bezoek. Het duel gaat om 20.45 uur van start. Twee spelers die tegen Engeland in de basis startten, zullen nu sowieso niet gaan spelen: Stefan de Vrij en Memphis Depay behoren deze keer namelijk niet tot de Oranje-selectie.

De verwachting is da Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee, die op het EK allebei tot de selectie behoorden, nu de kans krijgen in de basis. Daarnaast lijkt ook Donyell Malen genoegen met een plekje op de bank te moeten nemen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Ryan Gravenberch de kans krijgt, nadat hij een goede seizoensstart kende bij Liverpool.

Drie dagen na het duel met Bosnië & Herzegovina mag het Nederlands elftal overigens weer aan de bak. Dan komt Duitsland naar de Johan Cruijff Arena toe, eveneens voor de Nations League.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.