Fan van Oranje
Nieuws

Vermoedelijke opstelling: Oranje met negen wijzigingen in uitzwaaiduel

Het Nederlands elftal speelt maandag de laatste oefenwedstrijd voor het EK. Er zullen waarschijnlijk negen spelers meedoen in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, net als tegen Canada.
Ronald Koeman zei dat de spelers die een hesje dragen op de afsluitende training zullen beginnen.

Virgil van Dijk, Nathan Aké, Teun Koopmeiners, Denzel Dumfries, Cody Gakpo en Stefan de Vrij zijn er ook bij. De bondscoach zei ook dat Tijjani Reijnders zich mag laten zien. Oranje kan dan beter worden ingevuld.

Bart Verbruggen is de eerste doelman, maar met Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké heeft hij een nieuwe defensie. Joey Veerman mag op het middenveld spelen. Zijn vrienden zijn Reijnders en Koopmeiners. Xavi Simons, Cody Gakpo en Memphis Depay zullen waarschijnlijk het verschil maken voorin. Die laatste is de enige speler die zijn basisplaats behoudt.
Het betekent dat Donyell Malen net als tegen Canada op de bank begint. Steven Bergwijn en Wout Weghorst lijken niet veel kans te maken op een basisplaats op het EK. Frenkie de Jong is maandag niet in De Kuip, maar hij is wel weer aanwezig op het trainingsveld.

Oranje speelt waarschijnlijk i de volgende opstelling: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Aké; Reijnders, Veerman, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo.