Fan van Oranje
Nieuws

Vier afvallers bij Jong Oranje; Dekker, Kasius en Poku toegevoegd

Vanwege blessures kan Jong Oranje deze interlandperiode geen beroep doen op Kian Fitz-Jim, Youri Baas, Anass Salah-Eddine en Ibrahim Cisokko. Het viertal wordt vervangen door Maxim Dekker, Denso Kasius en Ernest Poku, allemaal afkomstig van AZ. Bondscoach Michael Reiziger kiest ervoor om met 23 spelers verder te gaan deze interlandperiode.

Maxim Dekker debuteert bij de definitieve selectie van Jong Oranje, Kasius speelde drie interlands en Poku heeft vier caps achter zijn naam staan. Van de afvallers speelde Cisokko tot dusver drie wedstrijden voor Jong Oranje, Baas kwam vijf keer uit voor het team van Reiziger en Salah-Eddine droeg negen wedstrijden het tenue van Jong Oranje. Fitz-Jim zou maakte zijn debuut in de definitieve selectie.

Jong Oranje naar Almelo en Nijmegen
Op donderdag 10 oktober speelt het team van Michael Reiziger om 20.00 uur in het Asito stadion van Heracles Almelo tegen hun leeftijdsgenoten van Mexico. Deze wedstrijd is vriendschappelijk en staat in het teken van de voorbereiding op het EK 2025. De tweede wedstrijd in oktober is op maandag 14 oktober tegen Zweden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Goffertstadion van N.E.C. in Nijmegen. Jong Oranje tegen Zweden is de afsluiting van de EK-kwalificatiecyclus waarin tot dusver alles werd gewonnen door Nederland. Voor Zweden is de wedstrijd van groot belang met het oog op kwalificatie voor EK. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur.

Bron: Ons Oranje