Fan van Oranje
Nieuws

Vijf lessen van Koeman (en Aké): goed voorgevoel, Gullit-ophef weggewuifd

Ronald Koeman heeft vooruitgekeken en Oranje is klaar voor de tweede EK-wedstrijd tegen Frankrijk. Die conclusie mag getrokken worden na de voorbeschouwende persconferentie, die zich voordeed in Leipzig. 

Mbappé maakt geen verschil voor Oranje.
Het maakt niet uit of Kylian Mbappé nu wel of niet meedoet, het maakt geen verschil voor de voorbereiding van het Nederlands elftal. De Fransen beschikken nog over vele andere goede spelers. Hij is natuurlijk heel bekwaam en beslist. "We zullen het afwachten, maar of hij nu wel of niet speelt, het verandert niets aan onze plannen", aldus Koeman.

Koeman is geheimzinnig over de opstelling van Oranje.
Ronald Koeman heeft de kaarten geschut. We moeten nog even afwachten of Oranje met dezelfde elf spelers aantreedt als tegen Polen (2-1) Vooral op rechtsbuiten lijkt een vraagstuk te liggen, terwijl Koeman ook werd gevraagd naar een mogelijke basisplaats van matchwinner Wout Weghorst. We kunnen wisselen, het ligt dicht bij elkaar. Zoals ik al eerder heb gezegd, hebben we spelers die kunnen beginnen en spelers die kunnen eindigen. Dan zullen jullie morgen kunnen zien wat Wout is zei de bondscoach.

Koeman heeft zijn steun uitgesproken voor Simons
Xavi Simons lijkt zijn basisplaats te hebben verloren, nadat hij tegen de Polen niet erg gelukkig was. Nadat hij een Duitse vraag had gekregen, nam Koeman het voor de jonge spelmaker op. Nederland heeft wat meer kritiek, misschien omdat hij nog niet het niveau van Leipzig heeft bereikt. Wij zijn echter van mening dat hij over de juiste kwaliteiten beschikt. Als trainer heb ik een groot vertrouwen in hem. Het is dus afwachten wat het voor vrijdag zal betekenen.

Het voorgevoel van Koeman over een fit Oranje.
Ronald Koeman werd gevraagd naar zijn voorgevoel, want dat zou in het verleden al herhaaldelijk een goede indicatie zijn geweest. Vervolgens heeft de keuzeheer de Nederlandse harten vervuld van hoop. Ik heb een goed gevoel. Hoe we de wedstrijd de afgelopen dagen hebben voorbereid... Wij beschikken over 26 fitte spelers en zien het als een uitdaging om ons te meten met een fantastisch elftal. Brian Brobbey is er dus ook klaar voor, nadat hij tegen Polen ontbrak met hamstringklachten.

Aké begrijpt niets van 'Gullit-ophef'.
Ruud Gullit's look-a-likes tijdens het duel van Oranje met Polen maakten nationaal en internationaal veel indruk. Racisme, zo werd er beweerd. Nathan Aké, die zichzelf bekendmaakt als 'Gullit look-a-like', is het niet eens met dit standpunt. Het is niet mijn probleem, eerlijk gezegd. Het spijt me dat ik het zo ver heb laten komen (de kritiek, red. Gullit heeft ook aangegeven dat hij het eervol vindt. De verdediger wees erop dat er geen problemen moeten zijn.

Koeman sloot zich onmiddellijk bij die mening aan. Dan ben ik er klaar mee, lachte hij.