Fan van Oranje
Nieuws

Virgil van Dijk deelt mening over geluiden uit Nederland: 'We zijn groeiende'

Virgil van Dijk kijkt terug op het eerste deel van het EK. Oranje is, na de driepunter tegen Polen en het gelijkspel met Frankrijk, bovenaan in Groep D, maar toch heerst er bij menig criticaster enige mate van mineurstemming.

Virgil van Dijk1

Van Dijk stelt in een gesprek met Voetbal International dat hij het allemaal wel begrijpt. De aanvoerder is realistisch: "Wij willen ook winnen en het liefst met goed voetbal, maar je hebt altijd te maken met weerstand."

Van Dijk is van mening dat er nog veel winst te behalen valt aan de bal. We hebben de nul weten te houden, geeft ons veel vertrouwen. Deze manier van spelen is prettig voor iedereen en ik denk ook dat je dat tegen Polen en Frankrijk in fases kon zien. Maar het kan en moet verbeterd worden. We kwamen in situaties terecht waarin we elkaar niet goed genoeg aanvulden. Dat soort momenten bespreken we wel, omdat je tegen sterke landen dan in de problemen kunt komen. In ieder geval zag het er verdedigend veel beter uit tegen de Fransen. Wij zijn in een groeifase.

Heeft de verdediging genoeg kracht om Europees kampioen te worden? Op deze basis kunnen we echt iets opbouwen. Maar we zullen ook doelpunten moeten maken en dat kunnen we ook goed doen. Het is mijn hoop dat dit in de komende wedstrijden zal worden getoond.

De aanvoerder heeft onder andere Memphis Depay als voorbeeld genomen, die de laatste dagen veel kritiek te verwerken krijgt. Memphis is toch een bekende? Hij is een sterke persoonlijkheid en ik heb er alle vertrouwen in dat hij goed zal zijn. Niet alleen was zijn spel tegen Frankrijk minder, maar het was ook van veel meer spelers. Van Dijk is van mening dat Memphis een zeer belangrijke plek is voor hem.