Fan van Oranje
Nieuws

Virgil van Dijk kent zijn rol bij Oranje

Virgil van Dijk kijkt er naar uit om het EK in Duitsland bij te wonen. De verdediger heeft zich geplaatst voor het tweede eindtoernooi met het Nederlands elftal, waarin hij opnieuw de aanvoerder zal zijn van Oranje.
Virgil van Dijk

"Je werkt constant samen om alles tot in de puntjes voor te bereiden, elke dag met tactische besprekingen en trainingen om ervoor te zorgen dat we allemaal op dezelfde lijn zitten", blikt Van Dijk vooruit in gesprek met de kanalen van de UEFA. "Je speelt voor Oranje, de hoogste eer die je als speler kunt hebben. Je gaat spelen in een groot toernooi en je land vertegenwoordigen. Daar moet je vooral van genieten, ook op de moeilijke momenten, die er zeker zullen zijn." Van Dijk is zich bewust van zijn rol binnen de ploeg als aanvoerder van het Nederlands elftal. Als aanvoerder ben ik ook het aanspreekpunt voor de coach. Ik besef dat dit mijn rol is en ik ben er dankbaar voor en het past bij me, aldus de verdediger. Ik ben gewend geraakt aan het feit dat iedereen naar me kijkt en dat is iets waar ik van geniet.

Van Dijk heeft tot doel om wedstrijden te winnen en zo ver mogelijk te komen in het toernooi. "Daar denk ik op dit moment heel erg aan. De aanvoerder heeft aangegeven dat hij er echt naar uitkijkt. In de wedstrijden is het uiteindelijk belangrijk hoe je presteert. Geluk is zeker iets wat je nodig hebt, en hopelijk hebben we dat beetje geluk dit jaar aan onze kant, maar het gaat er ook om hoe graag je het wilt, wat je bereid bent ervoor te doen en hoe je het als team ervaart."

Foto: Instagram Virgil van Dijk