Fan van Oranje
Nieuws

Volgende tegenstander Oranje vandaag bekend, geen Spanje en Portugal

Het Nederlands elftal eindigde dinsdag teleurstellend op de derde plaats in Groep D door de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Oranje moet het nu opnemen tegen een groepswinnaar in de achtste finales. Zo ziet het vervolg van het EK eruit voor Nederland.

Naast de nummers één en twee uit iedere poule, zullen ook de vier beste nummers drie verder gaan. Nederland is daar zeker een van. De UEFA heeft een schema opgesteld waarin de teams in de knock-outfase aan elkaar gekoppeld worden. Na dinsdagavond is Spanje niet langer in staat om uit de bus te rollen, maar dat is na dinsdagavond niet meer mogelijk. Het is al duidelijk dat Portugal ook wordt ontlopen.

Ronald Koeman is er inmiddels van overtuigd dat zijn ploeg in de achtste finales tegen Engeland of de winnaar van Groep E zal spelen. The Three Lions hebben dinsdagavond de eerste plaats in Groep C veiliggesteld, ondanks het feit dat het spel niet om over naar huis te schrijven was tegen Slovenië. De Engelsen zouden de volgende tegenstander van Nederland kunnen zijn. Het is mogelijk dat Oranje ook nog een confrontatie met België aangaat. In Groep E zijn de Rode Duivels, net als Roemenië, Slowakije en Oekraïne, op drie punten in Groep E. De beslissing zal dus woensdag vallen. Nederland zal dan ook definitief weten wie en waar het in de achtste finales zal aantreden.

Wanneer Oranje Engeland treft, zal dat duel op zondag om 18.00 uur in Gelsenkirchen plaatsvinden. Het treffen met de winnaar van Groep E zou dinsdag om 18.00 uur in München plaatsvinden. Het schema is gunstig voor oranje. Wanneer we verder kijken, lijkt de derde plaats ervoor te zorgen dat Nederland aan de gunstige kant van het schema zit. Oranje zal in ieder geval Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk ontlopen tot de finale. Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn in ieder geval aan dezelfde kant als Nederland als het gaat om de winnaar van Groep E.