Fan van Oranje
Nieuws

Wat kan Oranje treffen in rest van EK

De overwinning op Polen (1-2) was een eerste goede stap richting plaatsing voor de achtste finales. Het zal nog even duren voordat bekend wordt welke landen elkaar treffen in de volgende ronde van het EK, maar bij VoetbalPrimeur zet alvast de mogelijke affiches voor het Nederlands elftal op een rijtje.

De tegenstander die Oranje in de achtste finale van het EK treft, is afhankelijk van de eindklassering die Ronald Koeman en co. behalen in poule D. Momenteel staat Oranje eerste, maar na de duels met Frankrijk en Oostenrijk mogelijk nog verandering. Hieronder vindt u de drie scenario's.
02_ODB_KNVB_EK24_SLECTIE_VISUAL_GRADING_16X9_

Scenario één: Oranje zal de groepswinst behalen.
Als Oranje groepswinnaar wordt, dan treft het de nummer twee uit poule F. Daarin zitten Turkije, Tsjechië, Portugal en Georgië. Op dit moment is het nog wat voorbarig, maar op dit moment zou dat betekenen dat het Nederlands elftal de angstgegner Portugal zou ontmoeten. Aan Seleção das Quinas bewaart Oranje geen goede eindtoernooi-herinneringen. In 2004 en 2006 waren de Portugezen te sterk op het EK.

Scenario twee: Oranje zal tweede worden.
In het geval dat Oranje tweede wordt, dan geeft het speelschema aan dat er gespeeld zal worden tegen de nummer twee van Poule E. Die groep bestaat uit Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne. De nummer twee van die groep is op dit moment Slowakije, dat verrassend van België won. België heeft echter nog twee wedstrijden nodig om zich te verzekeren van die plek. Een zeer beladen Derby der Lage Landen zal dus voorzichtig aan de horizon verschijnen.

Het derde scenario:
Oranje zal doorgaan als een van de beste derde plaatsen:.Mocht Oranje derde worden in Poule D én daarmee ook behoren tot de vier beste nummers drie, dan stoot het ook door naar de achtste finales. Er wordt dan gespeeld tegen de winnaars van groep B, C of E. Dit zijn op dit moment Spanje, Engeland en Roemenië.