Fan van Oranje
Nieuws

Wesley Sneijder tipt Ronald Koeman

Wesley Sneijder heeft Ronald Koeman geadviseerd om van systeem te wisselen tegen Frankrijk. Het kind van de rekening zou Xavi Simons zijn.

In de eerste wedstrijd (2-1 tegen Polen, red.) speelde Nederland een uur lang goed en ik denk dat het elftal gebaat is bij vastigheid. Toch zou ik een uitzondering maken en de komende wedstrijd terugbrengen naar 5-3-2 of 3-5-2, hoe je het ook wilt noemen, stelt Sneijder in De Telegraaf.

Wesley Sneijder

Op die manier zou het Nederlands elftal op die manier meer ruimte krijgen op de linker- en rechterflank. Als je daar voortdurend mensen laat opduiken, ontregel je Frankrijk en is Kanté met zijn zeven paar longen niet in staat alle gaten dicht te lopen.

Sneijder stelt dat een 5-3-2-systeem ten koste kan gaan van Xavi Simons, waardoor je voorin met Memphis Depay en Cody Gakpo gaat spelen. Als linker wingback kun je dan Micky van de Ven of Ian Maatsen opstellen. Ik zou het middenveld zo laten, zodat Joey Veerman de kans krijgt zich te revancheren.

Een van de spelers die zich in de ogen van Sneijder ook moet revancheren, is Memphis Depay. Op dit moment dient hij op te staan. Zijn eerste wedstrijd was moeizaam, maar in dit soort wedstrijden, zoals tegen Frankrijk, moet je als ervaren speler zorgen dat je klasse komt bovendrijven. Het is een uitdaging, maar Memphis kan het.