Fan van Oranje
Nieuws

Wie moet in de spits bij Oranje?

Overal in Nederland gaat de discussie over de opstelling van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman zei ooit "We hebben zeventien miljoen bondscoaches" en daar heeft hij groot gelijk in. Ook bij De Oranjezomer werd er gediscussieerd over wie er komende zomer in de spits moet staan bij Oranje.

Scheidsrechter Bas Nijhuis die aan tafel zat vroeg zich af of Brian Brobbey niet de eerste spits van Oranje moet worden in plaats van Memphis Depay. "Ik moet zeggen dat Memphis ons heel veel gebracht heeft en hij moet ook echt de credits krijgen, maar ik vind Brobbey als hij echt in goede doen is levensgevaarlijk", aldus de scheidsrechter, die bijval krijgt aan tafel bij De Oranjezomer. "Deze jongen kan niks doen op een EK, maar hij kan ook zomaar topscorer worden."

Anouk Hoogendijk, ook aanwezig als tafelgast, waagt zich aan een voorspelling. "Ik verwacht dat Oranje de halve finale kan gaan halen. Het ligt er ook een beetje aan wie je gaat treffen. Ik heb er wel vertrouwen in dat we de kwaliteiten in huis hebben", stelt de oud-international van de Oranje Leeuwinnen.

"Verdedigend, zoals veel mensen zeggen, staan we goed", gaat Hoogendijk verder. "We hebben veel opties op het middenveld, maar het is nog wel een beetje hopen dat de smaakmakers gewoon fit zijn", doelt ze onder andere op Frenkie de Jong.

Bron: www.voetbalprimeur.nl