Fan van Oranje
Nieuws

Willem van Hanegem breekt lans voor Georginio Wijnaldum

Willem van Hanegem breekt een lans voor Georginio Wijnaldum bij Oranje. Het icoon van de Rotterdamse club is van mening dat de 33-jarige middenvelder uitstekend heeft ingespeeld in de EK-wedstrijd tegen Frankrijk.

Net als onder meer Joey Veerman kwam Wijnaldum na 73 minuten in het veld bij Oranje.. 'Joey Veerman was op zijn zachtst gezegd wat vrijblijvend in voor zo'n belangrijke eindfase. In zijn column in het Algemeen Dagblad oordeelt Van Hanegem dat Georginio Wijnaldum beter had begrepen. Het was slim van hem om een paar vrije trappen te verdienen.' Het is niet nodig dat iedereen dat meer wil zien.

'Hij speelt in Saoedi-Arabië en dan heb je het bij veel mensen opeens afgedaan. Het argument dat je het niveau niet meer aan zou kunnen, is gekkigheid', constateert De Kromme, die erop wijst dat de Roemeen Nicolae Stanciu, de Fransman N’Golo Kanté, de Spanjaard Aymeric Laporte en de Portugese ster Cristiano Ronaldo dit EK niet onverdienstelijk spelen. Alle spelers die in de competitie in Saoedi-Arabië spelen.' Wijnaldum is de enige plek waar we nu oordelen dat spelen en op een EK uitkomen niet meer mogelijk is.