Fan van Oranje
Nieuws

William Saliba leert van Virgil van Dijk

William Saliba is van mening dat Virgil van Dijk de spitsen van de tegenstander angst inboezemt. De Frans international van Arsenal, beschouwt zijn collega-verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal als 'een van de beste verdedigers van de Premier League'. Nederland en Frankrijk zullen komende vrijdag op het EK in Duitsland tegen elkaar spelen.

William Saliba

Saliba heeft het afgelopen seizoen geen enkele minuut in de Premier League gemist. De centrale verdediger hoopt dat hij die lijn op het EK kan doortrekken. Hij speelde maandagavond negentig minuten tegen Oostenrijk en vrijdag is Oranje de volgende tegenstander. Saliba heeft in een gesprek met Franse media aangegeven dat hij Van Dijk een speler met een sterke uitstraling vindt. Hij is de baas, dat is duidelijk.

“Je voelt aan alles dat hij aanvallers bang maakt.” Saliba is van mening dat Van Dijk hem ‘veel kan bijbrengen’. Zo praat hij nog lang niet zoveel in het veld als de aanvoerder van Oranje doet. Maar ik boek vooruitgang in het communiceren. Ik ben een van de leiders in de verdediging. Saliba is zich ook bewust van het gevoel dat hij in Van Dijk terugziet. Ik besef dat aanvallers angst voelen.

Soms hebben spelers geen plezier wanneer ze zich in jouw zone bevinden. Wanneer er een één-op-één-situatie is en de speler doet een paar stappen terug of speelt de bal naar een andere zone, dan weet je dat je gewonnen hebt. “Dat is prettig.

Saliba, die 23 jaar oud is, maakte in maart 2022 zijn debuut in het nationale elftal van Frankrijk. Nadat Oostenrijk met 0-1 had gewonnen, vormde hij, als linker centrale verdediger, een defensie met Jules Koundé, Dayot Upamecano en Theo Hernández. Bondscoach Didier Deschamps kan centraal in de defensie ook nog beschikken over Ibrahima Konaté en Benjamin Pavard.