Fan van Oranje
Nieuws

Wissels Nathan Aké niet noodgedwongen zei Ronald Koeman

De voetballiefhebber in Nederland hoeft zich geen zorgen te maken over een blessure van Nathan Aké. De verdediger werd door Ronald Koeman in de tweede helft naar de kant gehaald, maar dat deed hij niet vanwege fysieke problemen. 

Het was Aké, die met zijn passes van grote waarde was in de opbouw van Oranje, die enkele minuten voor tijd naar de kant werd gehaald door Koeman. Het was Mickey van de Ven die de verdediger van Manchester City vercing. Er zijn geen zorgen over een blessure. 
De linkspoot heeft namens Oranje maar liefst vier kansen gecreëerd tegen Polen. Koeman zag dat ook en was onder de indruk. De rol die hij speelde, was zeer belangrijk voor hem. Bij Manchester City is hij van groot belang aan de bal en die rol vervult hij ook bij ons. De achterklep functioneerde uitstekend en daar was hij onderdeel van.
Koeman had ook Ian Maatsen kunnen laten invallen, maar de bondscoach koos deze keer voor Tottenham Hotspur-verdediger Van de Ven. Micky is een frisse jongen met power en lengte, wat belangrijk is in de laatste fase.