Fan van Oranje
Nieuws

Wout Weghorst is Bergkampiaans

Marciano Vink benadrukt hoe belangrijk Wout Weghorst is voor het Nederlands elftal. De analist van ESPN zag de spits tegen IJsland (4-0) zelfs een 'Bergkampiaanse' treffer maken. Weghorst kwam tegen Canada (4-0) ook al tot scoren.

"Tegenstanders worden moe. Dan heb je spelers nodig die je, tegen een tegenstander die al moe zijn of die terug moet komen van een achterstand, kan gebruiken in de diepte", legt Vink uit bij Voetbalpraat van ESPN. "Spelers als Malen, misschien Wijnaldum, maar met name Weghorst. Hij komt er toch weer in en prikt wéér een goal."
Wout Weghorst

"Het zijn normaal gesproken niet de moeilijkste goals", vervolgt Vink. "Alleen deze deed hij met heel veel gevoel. Deze moet ik hem toegeven. Ik heb meer de goals zoals tegen Canada in mijn hoofd, maar deze was écht Bergkampiaans. Inhouden, zacht op het voetje en dan over de keeper heen. Dat meen ik echt."

Vink benadrukt de vergelijking met Dennis Bergkamp alleen op deze treffer toegespitst is. "Ik heb het niet over zijn manier van lopen of doen. Déze goal was echt Bergkampiaans."