Fan van Oranje
Nieuws

Wout Weghorst stipt aan wat er mist bij Oranje

Wout Weghorst ziet dat er veel verbetering nodig is bij het Nederlands elftal. De nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) was een zware klap voor de selectie van Oranje. Toch is de ploeg van bondscoach Ronald Koeman 'gewoon' door naar de achtste finales van het EK. Weghorst is van mening dat er veel beter moet worden gedaan om kans te maken.

"Dit was een slechte dag. In de eerste helft waren we onherkenbaar. We wisten wat ons te wachten stond. Ik denk dat de nadruk moet liggen op wat we zelf niet goed hebben gedaan", vertelt Weghorst na afloop aan De Telegraaf.

Wat heeft Oranje dan precies fout gedaan? Vanuit mijn perspectief moeten we ook de energie, de intensiteit en de duels verbeteren.  Een elftal waarin veel kwaliteit zit, maar uiteindelijk is dat wel iets waarmee we ons moeten gaan verbeteren. Het is ook van belang dat we ons defensieve spel als team verbeteren, want dat was dit keer niet goed genoeg, aldus Weghorst, die zelf twintig minuten voor tijd mocht invallen.

Nadat hij drie minuten had gespeeld, gaf hij de assist op de 2-2 van Memphis Depay. Dit was een goede goal. We hadden op dat moment meer succes in de wedstrijd. Er was sprake van meer controle. In die fase hadden we een beter gevoel en dan wil je doorgaan. Om de eerste te worden, zou je willen winnen. Je gaat vol voor de 3-2, maar je moet wel zorgen dat je het veld compact houdt. De spits stelt dat we dat niet goed hebben gedaan.

Ondanks de pijnlijke nederlaag die in Nederland is aangericht, denkt Weghorst dat er nog veel te winnen valt. Het is belangrijk dat we niet te negatief zijn. Het is niet zo dat mijn gevoel is veranderd. Het is natuurlijk even wennen en je hebt liever een positief resultaat om het gevoel vast te houden. Maar ik heb altijd gezegd dat wat je niet doodmaakt, je sterker maakt in je leven. Er is geen probleem. Het toernooi zal nu echt van start gaan. Het maakt niet uit of je eerste of derde bent geworden.