Fan van Oranje
Nieuws

Zelfs bij verlies tegen Oostenrijk kan Nederland nog naar de volgende ronde.

Bij verlies van Nederland tegen Oostenrijk morgen dan hoeft het Nederlands elftal nog niet te vrezen want zonder zelf te spelen vandaag kan het vanavond al geplaatst zijn voor de volgende ronde. Door het verlies van Schotland staat Nederland zo wie zo boven Hongarije dat nu drie punten heeft. Nederland heeft er dus vier punten.

Mocht Albanië vanavond van Spanje verliezen dan is Nederland al zeker van de volgende ronde want dan eindigt het bij de vier beste nummer drie van de groepsfase van het EK en dat betekend plaatsing voor de volgende ronde. Voor het zelfvertrouwen van de mannen van Ronald Koeman zou winst tegen de Oostenrijkers uiteraard het beste zijn.  

Eindigt Oranje als eerste in de poule dan treft men in de volgende ronde de nummer de nummer 2 van poule F. Dat is op dit moment Turkije met drie punten, Tsjechië en Georgië hebben één punt. Portugal is al zeker van de volgende ronde want die hebben zes punten. Op het programma daar staan de wedstrijden Tsjechië – Turkije en Georgië – Portugal.

Eindigt Oranje als nummer twee in de groep dan treft men in de volgende ronde de nummer twee van groep E. Wie dat gaat worden is nog heel onzeker want Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne hebben allemaal drie punten. Daar staan de wedstrijden Slowakije – Roemenië en Oekraïne- België op het programma. Daar staat dus nog niets vast wie de nummers één, twee, drie of vier gaat worden. Alles is daar nog open.

Mocht Oranje als derde eindigen dan kan men o.a. de nummer 1 van groep C (Engeland, Denemarken of Slovenië), Spanje of de nummer 1 van groep E (Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne) treffen.